Wat is lichaamsgerichte traumatherapie?

Buiten de vraag “wat is lichaamsgerichte traumatherapie” moet er voor de volledigheid ook nog bij “hoe geef ik dat specifiek”. Er zijn zeer veel stromingen en technieken en iedere therapeut heeft zijn werkwijze, je kan hier lezen of mijn werkwijze bij je past, alles is bespreekbaar en de therapie kan worden aangepast naar gelang je behoefte.

Ik combineer in mijn praktijk:

 • Spieren, gewricht en bindweefsel technieken uit de osteopathie (spiertechnieken, minimale impact manipulaties. mobilisaties)
 • Ademhalingstechnieken uit de yoga leer ( verbonden ademhalen ) en de houdingen
 • Meditatie / Mindfulness
 • Voeding en suppletie bekeken vanuit de evolutionaire hoek
 • We zetten naar gelang je klachten in wat er nodig is om tot herverbinding te komen met je lichaam, dit is per persoon verschillend.

  Voor wie is dit geschikt?

  Of je nu bent gevallen van de trap, of dat je een onveilige jeugd hebt gehad, of dat je last hebt van terugkerende chronische gezondheidsklachten ze hebben impact op je lichaam. Ik behandel ook kinderen en baby’s, een langdurige bevalling of stress in de eerste levensjaren kan een heel scala aan gezondheidsklachten geven.

  Wanneer een stresssituatie geen resolutie kent (er komt geen oplossing) dan gaat ons zenuwstelsel ontregelen en gaat acute stress over in chronische stress. Die verandering vinden plaats op psychisch, neurologisch en immunologisch gebied, ze veranderen geleidelijk je lichaam (fysiologie). Hoe langer het onopgeloste probleem duurt hoe langer de klachten de tijd hebben om op te bouwen, dit zie je terug in het fysieke lichaam (anatomie) als lichaamsspanning, uitputting, houdingsveranderingen, pijn, vermoeidheid / verzuring etc.

  Vraagt u zich af of deze therapie iets voor u is, maak een afspraak via de digitale agenda, weet u het nog niet zeker bel om een plek te reserveren voor het gratis inloopspreekuur. De gemiddelde behandelfrequentie ligt rond de drie weken, wanneer vaker nodig is of je wilt vaker komen dan is dat allemaal bespreekbaar.

  Kledingvoorschrift: Voor geen enkele therapie die wordt gegeven binnen mijn praktijk hoeft u zich te ontkleden, soepele kleding is een pre.