2 daagse scholing “Osteopathie en Voeding”, bekeken vanuit evolutionair perspectief

Op 29 en 30 januari geef ik bij Pro-osteo een bijscholing over voeding waarin we dieper ingaan op de vraag: “hoe kan voeding een bijdrage leveren bij het reduceren van (chronische) klachten”
De blog is voor de geïnteresseerden die alvast wat meer informatie willen hebben over de cursusinhoud en de sprekers.

Voor mij was het moment dat ik begon te lezen over evolutionaire geneeskunde en het bijbehorende voedselpatroon een aha-erlebnis.
Na jaren lang (20 ongeveer) gelezen te hebben over: evidence based nutrition, Ayur veda, Chinese voedingsleer, de schijf van vijf, Atkins, het bloedgroependieet etc., was het me er niet duidelijker op geworden wat gezonde voeding inhield. Bovendien was het me ook niet gelukt om een voedselpatroon voor mezelf te vinden waarin ik me goed voelde en waarmee ik mijn eigen chronische klachten kon verminderen.

Dat veranderde geleidelijk met het lezen over en het aannemen van een paleo levenstijl. De gezondheidswinst die ik bij mezelf opmerkte en de positieve veranderingen die ik  terug zie bij mijn cliënten is groot.
Wat deze cursus uniek maakt (pas op als u vatbaar bent voor reclame, dit is een wervende tekst) is dat de inleiding wordt verzorgd door Remko Kuipers die promoveerde op een evolutionair geneeskundig onderwerp.

Tevens hebben we een diëtiste 2.0 (Ilona van Schaijik-Weites) die alle ins en outs kent over wat er vroeger werd geadviseerd en waarom we daar nu zo aan twijfelen.

Foto

En om die voeding te integreren in de osteopathie praktijk kom ik om de hoek kijken. In deze twee daagse scholing hebben we het volgende weten te stoppen (link naar programma onder voorbehoud) Behalve al die mondelinge kennis krijgt u aan het eind ook handzame dingen mee zoals een E-boek over paleo voeding waardoor u uw cliënten maximaal kunt ondersteunen (en nog veel meer). De basis van deze cursus komt voort uit een aantal kernpunten die door de sprekers worden gedragen.

  1. Bestudeer geen diëten maar fysiologie en eetpatronen
  2. Voeding is meer dan alleen nutriënten
  3. Het dietary match / mismatch model is geen vast dogma maar een nieuw startpunt
  4. The proof of the paleo is in the eating!

Wellicht tot ziens in januari en bij vragen over de cursusinhoud mail gerust.

Met vriendelijke groeten en collegiale groeten,
Robert de vos

Wij aten paleo voordat het zgn. cool was - foto van drie gespierde Aborginals

Een reactie op “2 daagse scholing “Osteopathie en Voeding”, bekeken vanuit evolutionair perspectief

  1. Beste Robert, ik volgde jouw voordracht bij pro osteopathie. Maar vraag mij af waar je die info vond over cellulaire en acellulaire koolhydraten. De blog waarnaar je verwijst in een van je vorige bloggen vertelt niet veel. Ik vind er niet veel over
    Mvg
    Lies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

go to top