Jones komt weer naar Nederland in 2014 !

Osteopaten opgelet! Op 7, 8, 9 februari organiseer ik in samenwerking met het Jones instituut de cursus “Strain and Counterstrain”. Deze fantastische technieken zijn in mijn opinie een zeer goede basis binnen de manueeltherapie. Behalve erg effectief zijn Jones technieken gebaseerd op een doordachte logica, en is de basis op een bierviltje uit te leggen (niet onbelangrijk).

Voordat ik los ga over hoe ik zelf zo enthousiast raakte over SCS eerst even de cursus gegevens op een rijtje.

3 daagse curses Jones technieken, Strain and Counterstrain 7 t/m 9 februari

SCS-I Spine (basic course)

 • 9.00 tot 17.30 Vrijdag 7
 • 9.00 tot 17.30 Zaterdag 8
 • 9.00 tot 17.30 Zondag 9

Download PDF bestand

 • Toegankelijk voor: Osteopaten (en laatste jaar studenten)
 • Kosten: €595 (inclusief BTW en cursusmateriaal)
 • Inschrijven via website: http://www.jiscs.eu/ (kan vanaf eind oktober)
 • Locatie: Praktijkcentrum Lindelaan
 • Adres: Lindelaan 99, 2282 EP,
 • Rijswijk (ZH), vlak bij Den Haag, makkelijk aan te rijden en goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Accreditatie: Is aangevraagd, Voor actuele status stuur me een mail: info@osteopathierijswijk.nl (ook voor overige vragen over de cursus / aanmelden).

Jones’ technieken zijn natuurlijk geen wondermiddel en de bijstaande persoonlijke ervaring is geen Tell Sell Reclame, maar ik vind het wonderbaarlijk hoe je in 3 minuten iemand, die al maanden met een klacht rondloopt, pijnvrij kan krijgen (met 0 restklachten). Mw. Nugteren presenteerde zich met pijn onder in de voet rechts.

De klachten waren drie maanden geleden begonnen, nadat ze, de trap aflopend, op een Lego® blokje stapte. De pijn zat t.h.v. os metatasale één en was constant aanwezig en nam toe met belasting. Inmiddels waren er twee röntgen foto’s en een echo gemaakt. Er waren diverse bezoeken aan huisarts en orthopeed geweest.

Toevallig was net “Jones’ Strain-Counterstrain” binnengekomen en ik dacht “laat ik dat eens uitproberen”. Resultaat staat hierbij in een facebookpost:

Cindy van Nugteren beveelt Osteopaat Robert de Vos aan op Facebook

Na deze “toevalstreffer” wilde ik me graag echt gaan verdiepen in deze technieken, er was alleen geen cursus in Nederland gepland de komend tijd. Dus laten we Jones weer even nieuw leven in blazen en na deze basiscursus gelijk de vervolgcursus plannen.

Ik heb er in ieder geval veel zin in om me in 2014 verder te verdiepen in het “Strain and Counterstrain” mechanisme, jij ook?

Een reactie op “ Jones komt weer naar Nederland in 2014 !

 1. Robert,
  No comment,just a question.
  Ben benieuwd hoe het allemaal is verlopen,en ga je hier nog een blog over schrijven ???
  Mvg
  Desiré

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

go to top