Massage werkt het best preventief

Wat betreft massage doen we in de westerse wereld doorgaans precies het omgekeerde van wat ze aan de andere kant van de wereld doen, we gaan er vaak pas naartoe als we klachten hebben. Terwijl massage het juist zo goed doet om je compensatiekracht te verhogen door o.a. het moment van diepe ontspanning. Toen ik laatst tegen iemand zei dat ik voor een Lomi Lomi massage ging vroeg hij: “waar heb je dan last van”, “helemaal nergens van en dat wil ik graag ook zo houden” zei ik. Ik schreef al eens eerder een blog over massage en de effecten (kijk bij massage in de kantlijn), maar deze gaat speciaal over de Rolls Royce van de massages en dat is Lomi Lomi.

En wie kan dat beter doen dan Lotte Kaptijn, een ervaren beoefenaar en tevens gever van Lomi Lomi cursussen. Zij kan het zelf het beste uitleggen wat deze massage inhoudt, onderstaand stuk is van haar hand:

logo van praktijk uit handen

Waarom Lomi Lomi Massage dieper werkt dan een “gewone” massage, langer effect heeft en transformatie ondersteunt …

Lomi Lomi Massage gaat a.h.w. verder waar “gewone” massage ophoudt. Het heeft een rijke (Hawaiiaanse) historie en dat merk je. Naast de diepgang, de gelaagdheid en de volledigheid, brengt Lomi Lomi Massage je op de plek in jezelf waar maar weinig mensen vanzelf komen. Als je je over kunt geven aan sessie, brengt het je dichter bij je essentie, je oorspronkelijke zijn. Wat mensen vaak ervaren is een diepe ontspanning die veel verder gaat dan het fysieke niveau, zoals innerlijke rust, helderheid, inzichten en vertrouwen.
Hoe komt dit? Dit is uiteraard het gevolg van veel verschillende “ingrediënten”. Hier volgen er een paar:

  • Bij de Kahu Abraham stijl, ook wel Temple Style genoemd, masseer je veel met de onderarmen in vloeiende bewegingen. De armen bewegen vaak onafhankelijk van elkaar waardoor je cognitieve denken niet meer kan volgen waar en hoe je wordt aangeraakt. Lukt het om je hier aan over te geven, dan kom je in een andere bewustzijnsstaat. Dit geeft de mogelijkheid om transformatieprocessen op gang te brengen op verschillende niveaus on jezelf.
  • De Lomi Lomi beoefenaar beweegt vanuit zijn hele lichaam en laat a.h.w. energie door zich heen stromen die beschikbaar is voor degene die op tafel ligt. De energiestroom van de cliënt wordt gemobiliseerd en blokkades worden in beweging gebracht. Gevolgen kunnen zijn: verdiepte ademhaling, loslaten van spanning, verbeterde circulatie van bloed en lymfe. Herstellen van de verbinding tussen verschillende lichaamsdelen en herstellen van de balans van en connectie tussen lichaam, ziel en geest.
  • De bewegingen die gemaakt worden zijn voor een deel gebaseerd op oeroude principes en mystieke tekens, die hun heilzame werking al lang hebben bewezen. Zo komen de lemniscaat en de spiraal veel voor. De lemniscaat werkt verbindend en harmoniserend, de spiraal kan ondersteunen bij de energie meer naar binnen brengen of juist meer naar buiten brengen.
  • De aard van de massage bewegingen draagt veel in zich van de kwaliteit van water; doorgaand, vloeiend, veranderlijk en zowel zacht als krachtig. Het element water is verbonden met onze emoties en kan informatie in zich dragen en overbrengen. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan het herstellen van onze balans en stimuleren van ons zelfgenezend vermogen.
  • Wil je meer weten over Lomi Lomi Massage? Kijk dan op praktijkuithanden.nl/lomi-lomi-massage/

Voor het maken van een afspraak of voor overige informatie kun je mailen of bellen naar Uit Handen Praktijk voor Massage en Bewustwording: uithanden@gmail.com / 06 199 99 547

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

go to top