Een nieuw paleo boek!

2014 start voor paleo Nederland enorm goed met de verschijning van het paleoboek van Remko Kuipers. Iedere website die iets met paleo te doen heeft zal hier vast melding van maken, en ik sluit me lekker aan in dat rijtje.

Remko Kuipers: ik schudde een aantal maanden geleden hem nog de hand op een congres, en ik heb die hand helaas al gewassen. Hij is namelijk de eerste ( voor zover bekend) arts die gepromoveerd is op een evolutionair geneeskundig onderwerp, en dat is bijzonder. We hopen dat na hem vele hem zullen volgen en dat de (para)medische wereld de evolutionaire Geneeskunde verder zal omarmen. Voor degen die niet bekend zijn met Remko Kuipers hier een link om hem en zijn werk verder te leren kennen. In November tijdens een seminar waar Remko Kuipers spreker was haalde hij het volgende trio helden uit de evolutionaire hoek van stal: Charles Darwin , Theodus Dobshansky en Nicolaas Tinbergen. Als je ze op een rijtje zet met de belangrijkste statements die ze maakten dan levert dat dit beeld op:

Het Oerdieet - boek van Remko Kuipers
  1. Charles Darwin : “Weten wat onze natuurlijke omgeving was”
  2. Theodosius Dobshansky: “Voor alle ziekten een logische = evolutionaire verklaring zoeken” . De prachtige oneliner “nothing in biology makes sense except in the light of evolution” komt ook van deze Oekraiens-Amerikaans evolutiebioloog / geneticus / entemoloog / theistisch evolutionist.
  3. Nicolaas Tinbergen: De verklaring zoeken door “waarom” in plaats van “hoe” vragen te stellen.

Wanneer je dit rijtje hanteert ben je al aardig op weg om de evolutionair geneeskundige bril op te zetten. Ik ga het boek alvast bestellen en ik hoop dat het groot succes gaat worden in Nederland en omstreken.

PS @Remko: Enorm gefeliciteerd met dit prachtige onderzoek / boek. en als je nog een Engelse vertaler nodig hebt dan ken ik een hele goede

paleo dieet flowchart
paleo is eigenlijk heel simpel

Een reactie op “Een nieuw paleo boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

go to top